streepje

Eugène Lücker Stichting

De belangrijkste doelstelling van de stichting is het werk van Eugène Lücker bekendheid te geven in grotere kring waarbij tevens zijn tijdgenoten belicht worden en het geheel geplaatst wordt binnen het tijdsbestek waarin hij leefde. De stichting verleent medewerking aan tentoonstellingen van het werk van Eugène Lücker en werkt mee aan publicaties over zijn leven en werken. Inmiddels zijn er onder auspiciën van de stichting twee boeken uitgegeven: grafisch werk waarin zijn volledige grafische arbeid is bijeengebracht en het boek bomen met een selectie van zijn landschappen.

grafisch werk (1989), Eugène Lücker Stichting
ISBN 90-6829-014-X
bomen (2004), VAN HEZIK-FONDS 90 PUBLISHERS, Rotterdam
ISBN 90.73260.16.7

De Eugène Lücker Stichting is opgericht door Liesbeth Lücker, een van de vijf kinderen van de kunstschilder en etser Eugène Lücker (1876-1943). Inmiddels wordt het bestuur van de stichting gevormd door de kleinkinderen en achterkleinkinderen van de kunstenaar.

Diverse kleinkinderen van Eugène Lücker hebben besloten om aan het Museum Het Valkhof te Nijmegen schenkingen te doen van albums, tekeningen en etsen die zij in portefeuille hebben. Het museum is erg blij met deze schenkingen want men wil graag de collectie kunstwerken van Eugène Lücker aanvullen en met name de verzameling grafiek is nog niet compleet. In het jaarboek Numaga 2010 (onder rubriek 'Aanwinsten') en in de Nieuwsbrief van de Vrienden van Museum Het Valkhof van februari 2011 (onder rubriek 'Nieuw') zijn hierover artikelen geschreven. Beide stukken zijn van de hand van assistent conservator oude kunst drs Marja Begheyn-Huisman. Ook in het jaarboek Numaga 2012 verscheen een artikel, eveneens geschreven door drs Marja Begheyn-Huisman. Om de artikelen te lezen, klik hier.

De stichting beheert de website van Eugène Lücker en is bereikbaar op info@eugenelucker.nl